Julhelgen i ett nötskal

Det blev för ovanlighetens skull några dagars bloggpaus här under julhelgen. Det är alltid fullt upp under våra besök i hemtrakterna och bloggandet får i regel väldigt låg prioritet under dessa vistelser. Nu blev det en hel del tv-spel med systersonen och allmänt umgänge med familjen. Min äldsta syster med familj var även på plats denna jul, vilket naturligtvis var extra roligt.

Trots att jag inte redogjort för träningen sedan julafton har vi tränat varje dag denna vecka. På juldagen blev det ett 14 km långt återhämtande löppass och igår körde jag 2×3 km i tröskelfart. Även idag var det löpning på schemat med en lugnt distanspass på 15 km. Totalt har jag fått ihop 63 km löpning hittills denna vecka.

Idag var jag tillbaka i jobb igen och jag skall även jobba på måndag och tisdag. Jag har som nämnt använt en hel del av mina semesterdagar till diverse löparresor under året och det får jag “sota” för nu. Nå, det är rätt lugnt och skönt i jobbet nu under mellandagarna och så har jag ju samtidigt en bra orsak till att undvika mellandagsrean. 🙂

PicsArt_1388176829637
En liten del av julbordet.

PicsArt_1388176245025
Tjeckiska delikatesser.

PicsArt_1388176064884
Hela gänget hade gjort sig fina till julafton. Här är Emmas skor.

PicsArt_1388175389477
Presenter.

vy över lepplax
På annandag jul var det dags att höja lite på tempot igen. Jag tog mig ut till hembyns enda asfalterade raksträcka.

lepplax city
Lepplax City. Ok, bilden kanske inte gör byn rättvisa. 🙂
tempopass 26.12.2013 varvtider
Gårdagens tempopass i form av 2×3 km. Jag hade planerat att springa 3×3 km i tröskelfart på 3:55-3:59 min./km. Första intervallen på 3 km gick bra och där höll jag en fart på 3:57 min./km. På andra blev det dock tyngre och på denna sjönk tempot till strax över 4:00 min./km. Jag vet inte om detta berodde på den tunga julmaten eller vad det berodde på, men jag beslöt mig i alla fall för att avsluta intervallpasset redan efter den andra intervallen. Det kändes helt enkelt för tungt för att fortsätta. Jag fick i alla fall ihop 12 km under löppasset.

tempopass 26.12.2013 effekt
Ytterligare ett bevis för att julmaten knappast gjorde gott med tanke på träningen. Pulsen var onödigt hög passet igenom.

PicsArt_1388175080709
Arsenal vann igår igen efter några tveksamma insatser. Det är riktigt roligt att se att spelare som tidigare under säsongen varit skadade kommer in och avgör matcherna. Då tänker jag främst på Theo Walcott och Lukas Podolski som igår var tongivande i vinsten över West Ham.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *