De bästa löpbanden under 10.000 kr

de bästa förmånliga löpbanden

Förra veckan var jag hela veckan i Stockholm på olika uppdrag, men eftersom det tar ett tag att samla alla intryck till ett inlägg börjar jag här veckan med ett litet tips.

Nu har jag igen sammanställt en lista på Advized, denna gång med de bästa löpbanden under 10.000 kronor. Det är alltid en utmaning att hitta bra löpband vid de lägre prisnivåerna. Framförallt brukar det bli problem med att hitta en motor som är så stark att den når upp till tillräckligt höga farter.

I värsta fall kan dessa löpband ha en maxhastighet på 16 km/h, vilket kan vara alltför lite för snabbare och kortare intervaller. Ett annat problem är att den svaga motorn även kan medföra att löpbandet går ojämnt och gör att varje nedslag med foten bromsar in bandet en aning. Det igen kan göra att displayen visar helt fel fart och att själva bandet egentligen går mycket långsammare än vad det borde.

Ytterligare ett problem är att många av löpbanden i budgetklassen kan ha en löpyta som är alltför liten för många löpstilar. Detta är väl några av de vanligaste problemen med de billigare modellerna. Naturligtvis finns det även mycket annat att ta fasta på, men gällande löpkvaliteten är väl detta det viktigaste att hålla koll på.

På den lista jag sammanställt över de bästa löpbanden under 10.000 kr har jag ändå hittat 4 riktiga fynd som jag kan rekommendera för både nybörjaren och den som springer mer regelbundet.

Jag får en slant ifall ni klickar på länken ovan, men alla åsikter i listan är såklart mina egna.

Master Fitness T20 BLACK EDITION

bästa billiga löpband under 10.000 kronor

Denna kompakta och prisvärda löpband är idealisk för intensiva träningspass. Dess design gör att det enkelt kan fällas ihop och förvaras för att spara utrymme.

Det som skiljer denna modell från andra löpband är dess förmåga att justera lutningen upp till 16%, vilket erbjuder möjlighet för ansträngande backträning. Dessutom är den utrustad med en praktisk hylla för att placera en surfplatta eller mobiltelefon.

Med 25 förinställda träningsprogram och en topphastighet på 16 km/h, erbjuder detta löpband en mångsidig och effektiv träning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *