Snyggaste löparkläder för kvinnor 2023

snyggaste löparkläder dam 2023

Jag har en lång historia som modebloggare för män och förra året sålde jag Sveriges största modesajt för män. Men mitt intresse för mode begränsar sig inte endast till herrmode, utan jag har också alltid haft koll på modebranschen och dess trender i stort. Även mode för kvinnor är med andra ord något som jag följer med stort intresse, där är löparmode för kvinnor något jag intresserat mig för den senaste tiden.

Som en del i detta lade jag nyss upp en sida med snygga löparkläder för damer 2023, där jag listat allt från de senaste trenderna inom löparkläder för kvinnor, till de snyggaste plaggen i olika kategorier.

Kvinnligt löparmode är väldigt fascinerande och något som de största aktörerna inom sportvärlden satsar stora resurser på. Det märks inte minst hos Nike som för drygt en månad sedan lanserade Leak Protection i sina leggings – ett ultratunt, absorberande foder som hjälper till att skydda mot läckage vid mens.

Det är bara ett exempel på produkter som Nike tagit fram under de senaste åren med speciellt fokus på den kvinnliga kroppen. Nike löparkläder har en längre tid varit de absolut populäraste bland kvinnor och nu är dessa bättre än någonsin tidigare.

Snyggaste löparkläder dam 2023

Snyggaste löparkläder dam 2023

Då det gäller frågor som mode och stil är det naturligtvis till stor del en fråga om tycke och smak. Vi har alla individuella behov och preferenser. Men baserat på en koll av de senaste trenderna finns det vissa plagg som är speciellt populära just nu. Bland de kategorier av löparplagg för kvinnor som finns på marknaden märks speciellt följande:

Leggings med hög midja

Från att ha varit ett plagg främst för gymmet och yoga har leggings med höga midjor tagit löparvärlden med storm. Dessa plagg är väldigt mångsidiga och kan användas både på löparturen, i gymmet eller som Athleisure-plagg.

Bland årets modefärger märks jordiga nyanser i olivgrönt och brunt.

Mångsidiga löparshorts

Även bland löparshorts för kvinnor är cykelshorts med hög midja populära i löparspåret. Men inom detta område märks också en flera andra typer av löparshorts som både är snygga och bekväma. Bland dessa är de short med en kombination av cykelbyxor och shorts.

Det viktigaste när du väljer löparshorts är att de är tillverkade i ett bekvämt tyg som torkar snabbt. När vi pratar stil är det såklart också viktigt att beakta kroppsformen för att hitta den modell du trivs i.

Löparkläder med livliga mönster

Det är tydligt att kvinnor i allt högre grad vill uttrycka individualitet även i löpningen 2023. Livliga mönster och klara färger fortsätter vara en stor trend bland löparkläder för kvinnor 2023.

Även tillverkarna har tagit fasta på trenden och lanserar nu mängder av samarbetskollektioner för att tillgodose behovet. Adidas är en av de främsta då det gäller att ta fram samarbetskollektioner, där bland annat samarbetena med Stella McCartney och Marimekko kan nämnas.

Men det handlar inte endast om design. Även samarbeten inom materialteknologi är framträdande, där giganter som Nike och adidas bland annat lagt in Gore-Tex i flertalet av plaggen i kollektionerna de senaste åren.

Snygga Athleisure plagg för kvinnor 2023

Athleisure blev ett uttryck under pandemin och är ännu idag stort bland både män och kvinnor. Det som kännetecknar Athleisure är att det handlar om plagg som kan användas både till träning och i vardagen som normala plagg.

Numera används träningskläder i allt högre grad även utanför träningen för ärenden på stan, som mathandel och shopping. Detta har även gjort att aktörerna i sportbranschen nu satsar på mer mångsidiga plagg med en renare design.

Här kan nämnas sportbehån som nu till stor del liknar vanliga linnen och vi ser också att löparkläder nu alltmer börjar likna traditionella gymkläder. En intressant utveckling som samtidigt gör våra löparkläder mer prisvärda!

Sammanfattning – Snyggaste löparkläder dam 2023

Detta var endast några av de plagg att hålla koll på när du väljer löparkläder 2023. Om du vill läsa mer om ämnet rekommenderar jag att du går in på sidan med snygga löparkläder för damer som jag nyss lade upp.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *