Nyårslöften och sånt

Nu är jag alltså inne i en återhämtningsvecka träningsmässigt och det känns verkligen att det behövs. Även om veckan har varit lugn med långsammare tempopass än vanligt har benen känts allt annat än pigga. Men det är väl just därför en lugnare vecka finns i programmet. Speciellt efter förra veckans urladdning behövs det en vecka där man får ta det lite lugnare.

Träningsveckan hittills:

Måndag 12.1:

50 minuter på crosstrainern och 30 minuter spinning + 60 min. styrka på mage, rygg, höfter och fötter. (Wasa Sports Club)

Tisdag 13.1:

3 km uppvärmning, 8 km tempo på 33 minuter, 2 km nedjoggning + styrka 60 min. på benen. (WSC)

Onsdag 14.1:

15 km lugn distans utomhus + lite styrka på magen hemma.

Torsdag 15.1:

3 km uppvärmning, 12 km tempo på 49 min., 1 km nedjoggning. 60 min. styrka på mage, rygg och ben.

Då det gäller livet i övrigt är detta min andra vecka i jobbet och den första hela veckan efter alterneringsledigheten. Det känns fortsättningsvis bra att vara tillbaka. Framförallt är jag nöjd med hur jag hittills fullföljt de nyårslöften som jag gjort upp. I allmänhet brukar jag vara rätt hyfsad på att följa nyårslöften förutsatt att jag ser till att regelbundet följa upp dem.

Jag hade en rätt diger lista av nyårslöften detta år. De flesta av mina nyårslöften hade kanske inte så mycket att göra med löpningen, förutom de löften som gäller hälsa och välmående då. Till de löften som direkt eller indirekt hör till löpningen räknas väl sömnen, stretchingen och vattendrickandet.

Jag har nämligen lovat mig själv att sköta om stretchingen med samma fokus som under alterneringsledigheten. Då det gäller sömnen, så har jag lovat mig själv att gå och lägga mig senast halv elva på kvällen. Det sista hälsorelaterade löften gäller hur mycket vatten jag får i mig under en dag. Oftast har jag fuskat rätt ordentligt på den punkten. Framförallt på min ledighet glömde jag ofta att dricka under dagarna. Nu är det dock meningen att jag skall få i mig minst 2 liter vatten under en jobbdag.

Då det gäller ovan nämnda löften har jag varit riktigt duktig hittills. Framförallt är jag mycket nöjd med att jag haft disciplinen att gå och lägga mig senast kl. 22.30 varje kväll. Det har också gett resultat. Jag har känt mig mycket pigg hittills detta år. Låt vara att jag ibland, som t.ex. idag vaknat redan innan kl. 5 på morgonen. Men det verkar som att hemligheten bakom att hållas pigg hela dagen är de timmar av sömn som man får innan övergången till det nya dygnet, oavsett mängden timmar man sover.

Ännu några ord om mina målsättningar för löparåret för de som undrar, så är det att underskrida 2:45 på maratonsträckan och att komma ner till 1:18 på halvmaraton.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *