Backintervaller 8×400 meter

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponShare on LinkedInShare on Google+

Ibland Àr det inte bara av godo att vara hemma hela dagarna som nu dÄ jag har semester. Idag hade jag vÀckning kl. 5.30 och Ät visserligen min frukost som vanligt genast efterÄt. Men efter detta hade jag sÄ mycket roligt pÄ schemat att jag helt glömde att Àta. Det blev ingen mat alls innan kl. 13.30 pÄ eftermiddagen, vilket naturligtvis Àr helt galet om man skall trÀna hÄrt.

PÄ eftermiddagen tog jag mig i kragen och begav mig ivÀg till staden pÄ en vietnamesisk restaurang och efter detta vidare till diverse matbutiker för att fylla pÄ matlagret hemma. Imorgon skall jag nÀmligen inte glömma att Àta!

PÄ kvÀllen blev det ett kvalitetspass i form av backintervaller. Jag började trÀningspasset med en uppvÀrmning pÄ 4,5 km innan jag pÄbörjade mina backintervaller. Idag liksom under backintervallerna förra veckan kÀndes det rÀtt trögt att springa uppför den lÄnga och flacka backen. Till skillnad frÄn förra veckan tror jag dock att det var veckoslutets tuffa program med 73 km pÄ 3 dagar, varav 2 kvalitetspass, som Ànnu satt i benen.

Jag kÀmpade ÀndÄ sÄ gott jag kunde och höll mig ungefÀr vid min önskade maratonfart pÄ 3:54 min./km under samtliga av de 8 intervallerna pÄ 400 meter. Totalt fick jag ihop 6 km backlöpning pÄ kvÀllens kvalitetsdel. Efter detta avslutade löppasset med en 6,5 km lÄng nedjoggning. Totalt blev det alltsÄ 17 km löpning ikvÀll.

varvtider backlöpning 7.1.2014
Varvtiderna pÄ dagens trÀningspass. Jag glömde uppenbarligen att trycka igÄng den första backintervallen, sÄ den gÄr in under nr. 1 i tabellen tillsammans med uppvÀrmningen. Sedan fortsÀtter det med varannan uppför och mellanjoggningen nedför. Gps:en pÄ pulsklockan kom igÄng först en halv kilometer in pÄ min uppvÀrmning, sÄ dÀrför blir antalet kilometer mindre Àn de verkliga.

backintervaller 7.1.2014 effekt
Efter att jag under 2 backpass kommit upp till över 200 i puls tror jag snart att det Ă€r dags att höja pĂ„ min maxpuls pĂ„ pulsklockan. Idag var jag nĂ€mligen upp i över 200 i puls i slutdelen av samtliga backintervaller. I dagslĂ€get har jag som nĂ€mnt stĂ€llt in en maxpuls pĂ„ 220 minus Ă„ldern. Och nej, jag Ă€r inte 20 Ă„r. 🙂

PicsArt_1389119744483
Jag hittade nÄgra av mina favoritstÀnger pÄ min lunchpaus idag. Perfekt mellanmÄl tills imorgon.

PicsArt_1389119628347
Jag passade Àven pÄ att införskaffa ett riktigt manligt te med massor av chili i. Te fÄr gÀrna vara lite bitskt enligt mig.

PicsArt_1389119914585
ÅterhĂ€mtningsdryck genast efter trĂ€ningspasset. Dessa fĂ„r jag dock vara lite försiktig med eftersom jag ogĂ€rna drar pĂ„ mig mer muskler. Efter riktigt tuffa pass Ă€r det Ă€ndĂ„ bra att fĂ„ reparerat en del av alla demolerade vĂ€vnader.

PicsArt_1389119848994
Det sköljde jag ner med lite grön ”superdricka”. Det smakar inte sĂ„ vidrigt som det ser ut, men det Ă€r Ă€ndĂ„ inget som man dricker för smakens skull.

2 Comments

  • Heidi skriver:

    Jag dricker ocksĂ„ grön superdricka, chlorella! Ser och smakar hemskt men super för jĂ€rnvĂ€rdena! 🙂

    • Benny skriver:

      Jag borde ocksĂ„ börja dricka dessa ”dunderdrycker” mer regelbundet. Inte minst för jĂ€rnvĂ€rdena, eftersom jag misstĂ€nker att de var för lĂ„ga större delen av fjolĂ„ret. Men nytt Ă„r med nya möjligheter! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *