Supertusingar x 4

Det börjar sjunga på sista versen då det gäller intervallträning inför Stockholm Marathon. Ännu återstår det lite backintervaller på torsdag samt lite tvåhundringar på lördag, men annars är det inte mycket som återstår nu av förberedelserna inför maratonloppet. Även dagens intervaller, som alltså var 4 stycken supertusingar, försökte jag dra rätt avslappnat utan att dra på mig alltför mycket mjölksyra.

PicsArt_1369157598340
Min favoritstund under intervallpassen. Barfotajoggning i gräset. Att kunna köra utan tröja är inte helt fel heller 🙂

Annars hade jag lite av en motivationsdipp inför kvällens intervallträning. Jag fick riktigt intala mig själv att det är fel tillfälle att bli trött på träningen nu när det återstår mindre än två veckor till det lopp som jag tränat så länge inför. Efter den första intervallen fick jag ändå igång kroppen och kunde dra alla fyra intervaller med hedern i behåll.

Det positiva med dagens träning är att jag märker att styvheten i höftböjarna försvunnit med de senaste veckornas envisa stretchande. Det gör att jag kan släppa loss betydligt bättre i löpningen och därigenom få en mer framåtlutad löpning. Det sparar på min rygg som jag annars brukar ha en del problem med efter tuffa träningspass.

När jag kollar på tiderna från mina supertusingar verkar det som att jag drog dem i en rätt idealisk fart idag. Som nämnt körde jag i ett avslappnat tempo och hade 1:19-1:21 på 400 meter, 58 sekunder på 300 meter, 37-38 sekunder på 200 meter och 17-18 sekunder på 100 meter. Totalt blev det alltså 4 kilometer intervaller med 4×400-300-200-100 meter.

Vi började passet med en uppvärmning på 3 km på 14:30 och avslutade passet med en nedjoggning på 3 km. Det var oerhört skönt att jogga barfota på fotbollsplanen. Så skönt att vi den sista kilometern av nedjoggning helt och hållet glömde bort att det faktiskt handlade om nedvarvning, vilket gjorde att vi drog den sista kilometern i farter ned mot 3:58 min./km.

Som tur kom vi på att det inte inte fanns något vett i att köra i det tempot på en nedjoggning och saktade ner en aning mot slutet.

varvtider supertusingar varv 1-15varvtider supertusingar varv 16-
Varvtiderna på supertusingarna. Den första tiden är alltså 400 meter, andra mellanjoggningen på 100 meter och så vidare. Jag drog alltså 100 meter joggning mellan intervallerna och 300 meter mellanjoggning mellan serierna. Gps-funktionen verkar inte helt tillförlitlig i alla sammanhang då det gäller sträckan, så förlitar jag mig nog mer på strecken som finns på banan…

PicsArt_1369157162213
På morgonen tog jag en halvtimmes promenad innan frukosten för att få igång fettförbränningen. Jag kan ju som bekant inte köra dubbelpass med löpning så här nära maratonloppet.

PicsArt_1369157349594
Fantastisk upplevelse att vara tidigt uppe på dessa varma morgonstunder.

PicsArt_1369157450215

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *