Träningsveckan hittills

Som ni ser på bilden ovan erbjuder inte Vasas gator på några naturupplevelser just nu. Speciellt inte när man inte har möjlighet att träna under andra tidpunkter på dagen än när det är mörkt ute. Inte så märkligt att man är lite tröttare än vanligt såhär års. Denna cykelväg på sträckan mellan brändö och gerby var platsen för våra intervaller idag.

Träningsveckan hittills har gått helt enligt planerna. I måndags körde jag först 20 minuter på crosstrainer och sedan 30 minuter spinning. Därefter ungefär 40 minuter styrketräning. Igår blev det 13 km löpning. Detta var det första distanspasset under den nya uppbyggnadsperioden som innehöll partier av fartökningar på ner mot 4:40-4:50 min./km.

Idag var det dags för ett intervallpass igen. Det första för den nya säsongen drog vi ju i torsdags och då liksom idag var det 6×1 km intervaller. Vi började först med 5 km uppvärmning och påbörjade därefter våra intervallerna. Med tanke på att detta var vårt första intervallpass på länge utomhus försökte vi köra riktigt försiktigt för att inte riskera skador. Jag är riktigt styv i mina baklår och i höftböjarna ännu trots att jag stretchat duktigt de senaste dagarna och att börja köra i mina vanliga farter på intervallerna känns därför som en stor risktagning.

Därför blev det ett lugnt tempo på runt 4:05-4:15 min./km under samtliga 6 intervaller idag. Det är i alla fall positivt att jag är aningen lättare i steget och rörligare än vad jag var förra veckan. Ifall jag fortsätter att stretcha varenda dag under denna vecka kan jag förhoppningsvis slippa ner till mer normala farter redan till nästa veckas intervallpass.

Totalt fick vi ihop 15 km löpning under kvällens träningspass.

foamroller
Förutom stretchingen blir det en hel del jobb med foamrollern just nu. Jag försöker även använda mig av balansbrädan för att stärka fötterna-utan att överdriva.

taggboll
Ett annat viktigt “redskap” för att hålla sig skadefri. Det är först när man hållit sig borta från denna taggboll ett tag som man märker hur välgörande det är för fötterna och benen att regelbundet stå och låta sig masseras på denna. Det finns ju oerhört många ben under foten och problem i någon av dessa kan få verkningar högre upp i benen ifall man inte ser till att ta tag i problemen i tid. Nu försöker jag att använda denna dagligen.

PicsArt_1383764422244
Speciellt i dessa mörka tider försöker jag att läsa så mycket i mina inspirationsböcker som jag bara hinner. The Magic of Thinking Big är en av de bästa som någonsin funnits inom området och min absoluta favorit. Munken som sålde sin Ferrari som jag läser just nu verkar också den riktigt bra och har i princip samma budskap som tidigare nämnda bok-inbakad i en berättelse.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Heidi

    Tack för boktipsen. Tror det blir en tur via biblioteket imorgon 🙂 Man behöver onekligen lite mera inspiration och motivationshjälp nu när det är mörkt, kallt och ruggigt!

    1. says: Benny

      Varsågod! 🙂 Jo, det behövs verkligen lite inspirationslitteratur i dessa tider. Inte så inspirerande när det är mörkt både när man går till jobbet och kommer hem… Riktigt roligt att du börjat blogga igen! Skall bli intressant att följa dina löparäventyr igen. 🙂

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *