Tips inför ett maraton

Såhär i slutet av en lugn träningsvecka passar jag på att tipsa om en intervju med mig som finns på Sportamore Magazine där jag delar med mig av några tips gällande maratonsträckan. Intervjun gjordes redan i april och publicerades i början av maj, så vissa saker har kanske ändrat sedan dess. Men i huvudsak stämmer nog det mesta som jag delade med mig om mina tankegångar gällande löpningen, min träning och tips för maratonsträckan ännu i dagens läge.

Det är alltid lika roligt med denna typ av intervjuer. För det första är det ju naturligtvis roligt att om möjligt kunna hjälpa de som funderar på att genomföra sitt första maraton. Men även för egen del erbjuder det en möjlighet at stanna upp för ett tag och fundera över sin egen träning och varför man tränar som man gör. Vad har man lärt sig av sina framgångar och motgångar under de senaste åren och varför håller man egentligen på med detta?

Det kan ju konstateras att jag själv gjort många av de misstag som jag tipsar om att undvika i min egen träning under åren. Bland dessa är väl det vanligaste misstaget att skynda för mycket i sin träning och därmed dra på sig onödiga skador.

I övrigt har jag som nämnt haft en lugn träningsvecka med två helt löpfria dagar denna vecka. På måndag och onsdag hade jag helt träningsfritt och resten av dagarna körde jag i huvudsak i ett lugnt tempo 10-12 km. Undantaget var igår då jag körde ett litet testlopp med först 10 km i 4:15 min./km och sedan 10 km i maratonfart på 3:54 min./km.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *