Om att lämna sin bekvämlighetszon

Jag vet inte hur många gånger under de senaste åren som jag kastat mig över telefonen för att ringa och intervjua för mig okända personer. Trots att jag gjort det så många gånger är jag ännu inte helt bekväm i rollen som intervjuare. Då känns det mycket enklare att bli intervjuad och besvara frågor gällande sina intressen.

Men när man väl gjort saker som man innan har lite obehag för känns det alltid lika bra. Det känns som att man tagit ett steg framåt i sin personliga utveckling – och det är ju trots allt en av de orsaker till att man alls hittar motivationen att göra något här i livet. Utan viljan att utvecklas och utan ett brinnande intresse för det man gör i livet kommer det att bli en daglig kamp mot trötthet. Man behöver kunna se framemot de dagliga utmaningar som man har framför sig för att det alls skall kännas motiverande att stiga upp på morgonen.

Varför finns det champagneflaskor på bilden ovan? Jo, idag gick jag in på ett för mig lite mer obekant område och intervjuade en av Sveriges främsta vin- och champagnekännare Fredrik Schelin om champagne. Trots att själva idén med intervjuer är att ställa relevanta frågor av de som kan sin sak är det alltid lite spännande att ringa och ställa frågor om obekanta ämnen. Tänk om mina frågor är dumma och orelevanta?

En sak har jag iallafall lärt mig under senare år – livet är för kort för att överanalysera saker och ting. Det gäller bara att ta tag i saker genast. Om det sedan blir helt fel har man åtminstone lärt sig något av det.

Ofta är det lättare sagt än gjort – speciellt om man råkar ha en dålig dag när allt känns segt. Denna tid på året gäller det dessutom att hushålla med de timmar då man är pigg och alert. Men oavsett känsloläge handlar det oftast om att bara ta tag i saker. Ett typexempel är det här med löpningen. Till skillnad från vad många tror känns det faktiskt sällan riktigt lustfyllt innan man beger sig ut på ett löppass. Det är vissheten om hur det känns efteråt som oftast gör att man drar på sig sina träningskläder och beger sig iväg.

Nu blev intervjun riktigt trevlig och jag lärde mig massor med nytt om champagne bara under denna korta intervju. Ett återkommande tips gällande prisvärd champagne till de flesta tillfällen var märket André Clouet, som syns på bilden ovan och som även finns här i Finland hos Alko. För mer tips får ni lov att vänta på inlägget som publiceras inom kort på min andra blogg.

Fredrik Schelins bok “Champagne – 49 miljoner bubblor i en flaska” finns redan nu att köpas i bokhandeln och på nätet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *