Nu är Nike Alphafly 3 ute igen på Nikes hemsida

Nike Alphafly 3 släpp

I det tredje släppet för säsongen har Nike återigen släppt Alphafly 3. På de två första lanseringstillfällena sålde skomodellen slut omgående, men att döma av tillgängligheten har Nike nu släppt en betydligt större mängd på sajten.

Nike Alphafly 3 var den klart mest omtalade modellen av löparskor redan innan den lanserades i januari 2024. Den hade trots allt ett världsrekord i marathon och en massa topptider under bältet under 2023. Jag är redan inne på min tredje månad med skomodellen och kan intyga att den är riktigt snabb.

Det är ingen tvekan om att detta är den snabbaste modellen av löparskor hittills från Nike och ett toppval för alla som vill slå rekord i lopp denna vår och sommar.

Energiåtergivningen är något alldeles extra och det märker man genast när man sätter skorna på fötterna. Alphafly 3 är Nikes lättaste Alphafly någonsin och den har en bredare kolfiberplatta som ger mer stabilitet. Det mjuka ZoomX-skummaterialet går hela vägen längs mellansulan och skon har även en helt ny ovandel i Atomknit som är designad för ventilation och bättre stöd i alla riktningar.

I jämförelse med tidigare modellen Alphafly 2 är detta en klar uppdatering på de flesta punkter. Det är endast i greppet och eventuellt hållbarheten som Alphafly 2 är bättre.

nya nike alphafly 3

Men gällande den senare punkten är det dock lite tidigt att uttala sig. Jag har hittills sprungit runt 350 km i skorna och ännu märker jag inga tecken på slitage.

En av nackdelarna med Nike Alphafly 3 är dock priset. Trots att det onekligen är en sko i toppklass, är det inte alla som vill lägga undan 3 749 kronor på ett par löparskor. Men om du vill ha riktigt snabba löparskor är detta ett säkert val.

Nu är skorna iallafall tillgängliga igen i den nya gula färgen och du hittar den i alla storlekar både för damer och herrar.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *