Igång igen

Efter en dryg veckas bloggpaus var det säkert flera av er läsare som började fundera på om jag i samband med att jag avslutade säsongen även tog en paus från bloggandet.  Vi var nog tillbaka från Stockholm redan på måndag, men efter resan var vi rätt slitna efter några dygn med lite sömn och fullt program (Bilder från resan kommer de närmaste dagarna här på bloggen).

Efter att jag återhämtade mig har jag sysselsatt mig främst med att uppdatera i princip allt som finns på mitt webbutrymme. Större uppdateringar av WordPress, teman och diverse plugins är oftast inget som ni läsare märker av. Men för en självadministrerad webbsajt kan det vara ytterst tidskrävande ifall det finns något går fel i samband med uppdateringarna. Utan att gå in på det på detaljnivå kan jag konstatera att allt inte gick lika smidigt som förut i samband med denna uppdatering och det gjorde min bloggpaus lite längre än vad den egentligen skulle ha varit.

Nåja, nu är jag i alla fall igång igen full av inspiration att köra igång med både träningen och bloggandet. Träningen ja, egentligen var det meningen att jag skulle ha helt löpfritt i två veckor efter att jag avslutat säsongen. Igår körde jag dock försiktigt igång igen. Det blev faktiskt två lugna löppass igår även om jag lovat mig själv att aldrig köra två träningspass om dagen igen i mitt liv. Det var dock ett undantag eftersom jag passade på och drog ett löppass samtidigt som jag körde en större uppgradering under morgonen. Sedan ringde syrran och frågade om jag skulle hänga på hennes lugna kvällspass. Det gjorde jag och därför blev det hela 23 km löpning den första egentliga löpdagen efter att jag avslutade min säsong.

Under nästa vecka kommer jag alltså att köra igång med min träning på allvar igen. Men jag kommer att försöka få in lika många alternativa träningspass som löppass under den första månaden. Framförallt kommer tyngdpunkten att ligga på att bygga upp en stark kropp med massvis av styrketräning.

PicsArt_1412952896683

Det är rätt många som den senaste tiden frågat mig vad jag sysslar med på dagarna nu när jag är ledig. Svaret på den frågan är bland annat att jag läser en hel del. Det är väl egentligen den ultimata livsstilen om ni frågar mig. Det går aldrig att få det tråkigt under en dag om man lägger större delen av dagarna på att läsa och träna. Jag har egentligen aldrig förstått hur det överhuvudtaget skulle vara möjligt att bli sysslolös även om man inte jobbade. Efter årsskiftet återvänder jag dock till jobbet och även det måste jag säga att känns riktigt bra. Efter att ha varit alterneringsledig i drygt 4 månader är jag mer motiverad än på mycket länge att jobba igen. Därför kan det väl konstateras att syftet med min alterneringsledighet uppfyllts för min del. Ibland är det bra att ta ett längre “break” från sina vardagliga sysslor för att lära sig uppskatta allt som finns runtomkring sig. Det skulle jag rekommendera alla som har möjlighet att göra. Boken på bilden köpte jag förresten i Stockholm och den är mitt nyaste tillskott i bokhyllan.

PicsArt_1412952779338

Nu när jag inte tränar så hårt passar jag även på att dricka lite whisky några gånger i veckan. Mina favoriter är de rökiga Ardbeg och Laphroaigh. Men även nytillskottet Talisker är riktigt god.

 

Join the Conversation

2 Comments

    1. says: Benny

      Aj ja, det måste jag ta en koll på. Det är säkert något som kommit i samband med att jag uppdaterade mitt tema till den nyaste versionen. Det var en hel del som jag var tvungen att åtgärda i samband med detta, så även om det nu är mycket mångsidigare till sin funktion så kan det ännu finnas en del kvar att göra. Meddela gärna ifall du märker andra brister som kommit nu de senaste dagarna.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *