Adidas presenterar nya Adizero Adios Pro 4 – Här är alla detaljer om en av världens snabbaste löparskor just nu

adidas adizero adios pro 4 löparskor

Sedan debuten 2020 har Adizero Adios Pro-serien etablerat sig som en ledare inom tävlingslöpning och dominerat pallplatserna vid World Marathon Majors mer än något annat märke. Med utgångspunkt i detta prestigefyllda arv presenterar adidas nu nästa generations hastighet med lanseringen av Adizero Adios Pro 4, precis i tid för höstens maratonsäsong.

Samtidigt presentera Adidas också nya Adizero Evo SL. Båda modellerna kommer att göra sin stora debut vid Berlin Marathon 2024 den kommande helgen.

nya adidas adizero adios pro 4 löparskor

Precis som jag spekulerade tidigare har många av uppdateringarna på nya Adizero Adios Pro 4 inspirerats av rekordskon Adizero Adios Pro Evo 1. Detta lär definitivt bli ett toppval för många som letar efter bästa alternativ av löparskor för maraton och halvmaratontävlingar det närmaste året.

Redan tidigare modellen var en av de snabbaste löparskorna på marknaden och nya Adizero Adios Pro 4 är både lättare och med en förbättrad dämpning samt framfotsrocker för bättre framåtdrivning. Låt oss dyka in mer i detalj gällande de nya egenskaperna på skomodellen.

Adizero Adios Pro 4 – Konstruerad för rekordbrytande prestanda

adidas adizero adios pro 4

Adizero Adios Pro 4 är utvecklad vid adidas innovationslabb i Herzogenaurach, Tyskland, och är den senaste utvecklingen av märkets tävlingsvinnande teknologi. Skon har genomgått omfattande tester med elitidrottare från Kenya, Japan och USA och är designad för löpare som siktar på topprestanda och snabbhet.

Viktiga innovationer i Adidas Adizero Adios Pro 4

Här är alla de viktigaste uppdateringarna i nya Adidas Adizero Adios Pro 4:

Ny geometri för framfotsrocker

nya adidas adizero adios pro 4 löparskor egenskaper

Adios Pro 4 har inspirerats av den banbrytande Adizero Adios Pro Evo 1 och har en ny geometri för framfotsrocker som är placerad på 60 % av skons längd.

Den här innovationen har testats i laboratorium för att förbättra framåtrörelsen och löpningen, vilket gör det lättare för löpare att hålla farten.

Lightlock-överdel för en säker passform

adidas adizero adios-pro 4 ovandel snörning

Adios Pro 4 har en revolutionerande ovandel i vävd mesh med envägsstretch och invändiga låsningsband. Den här kombinationen ger en åtsittande, säker passform som anpassar sig efter löparens fot, även i höga hastigheter.

Ett nytt snörningssystem kompletterar ovandelen för att ge en låst känsla under hela löprundan.

Förbättrat grepp med Lighttraxion-yttersula

Adidas Adizero Adios Pro 4 yttersula och grepp

Efter att ha analyserat toppatleters avsprångsmönster utvecklade adidas Lighttraxion-yttersulan för att maximera greppet i kritiska områden. Denna designförbättring säkerställer stabilitet och grepp, vilket hjälper löpare att behålla kontroll och hastighet under olika förhållanden.

adidas Adizero Adios Pro 4 yttersula

Vi startar höstens maratonsäsong med en betydande uppgradering av vår mest framgångsrika silhuett. Adios Pro 4 skapades i samarbete med några av världens snabbaste atleter, inklusive Agnes Ngetich, Benson Kipruto och Amos Kipruto, vilket visar vårt engagemang för innovation som driver tävlingsvinnande prestanda, säger Charlotte Heidmann, Global Category Director Running Footwear på adidas.

Adidas Adizero Adios Pro 4 vikt

Adizero Adios Pro 4 väger cirka 200 g för herrar och 172 g för damer, vilket gör den till en av de lättaste tävlingsskorna på marknaden.

Adizero Evo SL: ger proffsprestanda till träningen

adidas Adizero Evo SL

Adizero Evo SL är en högpresterande träningssko som är designad för löpare som vill integrera avancerad racingteknologi i sin träning. Med inspiration från Adizero Adios Pro Evo 1 kombinerar den här skon snabbhet, komfort och stöd för att optimera träningspassen.

Viktiga egenskaper hos Adizero Evo SL

Här är de viktigaste egenskaperna hos nya adidas Adizero EVO SL löparskor:

Lightstrike Pro-skum i hela längden

Adidas Adizero Evo SL löparskor

Som den lättaste träningsskon i adidas sortiment har Adizero Evo SL en Lightstrike Pro-mellansula i full längd. Denna konstruktion ger en smidig, dynamisk känsla utan användning av förstyvningselement, vilket ger en responsiv och dämpad åktur.

Ovandel i konstruerad mesh för god andningsförmåga

adidas Adizero EVO SL löparskor

Den konstruerade mesh-överdelen är utformad för att ge riktat stöd och förbättrad andningsförmåga där det behövs som mest, vilket ger komfort under långa träningspass.

adidas Adizero EVO SL yttersula

Information om lansering och tillgänglighet

Adizero Adios Pro 4 kommer att finnas tillgänglig globalt från januari 2025, med ett detaljhandelspris på 2 899 kronor. Den kommer att finnas tillgänglig i butik, på adidas.com och via adidas flagship-app. För att utforska mer, besök respektive produktsida för herr och dam.

Adidas Adizero Adios Pro 4 och Adidas Adizero EVO SL lanseringsdatum och pris

Adizero Evo SL kommer att säljas för 1 649 kronor och kommer att finnas tillgänglig från mars 2025. En begränsad upplaga släpps den 15 oktober 2024, exklusivt på adidas flagship-app.

Arvet efter Adizero: Sätter nya standarder inom löpning

Med fem världsrekord och 73 segrar i stora landsvägslopp i bagaget fortsätter Adizero Adios Pro-serien att sätta standarden för hastighet och prestanda.

Oavsett om det handlar om att slå rekord på tävlingsdagen eller tänja på gränserna under träningen är Adizero Adios Pro 4 och Adizero Evo SL byggda för att hjälpa löpare att nå sina personliga rekord.

Adidas Adizero Adios Pro serien utveckling genom åren

Ovan finner du alla modeller som lanserats i Adizero Pro-serien genom åren. Det är ingen tvekan om att utvecklingen gått framåt i denna serie och att dessa två modeller är några av de bästa adidas löparskorna för tävling och träning just nu!

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Sammanfattning av träningsveckan
När jag sammanfattar veckan kan jag konstatera att den inte blev riktigt...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *