Silva har lanserat två nya pannlampor som är perfekta för löpning – Discover och Explore 5

Silva Discover och Explore 5 pannlampor

Under höst- och vintermånaderna blir det snabbt mörkt i löparspåret och om du inte bor inne i en stad är en pannlampa en riktig livräddare. Den hjälper inte endast dig själv att få ett klart synfält i löpning i mörker. Den är också bra för att du själv skall bli synlig av bilister och andra i trafiken. Nu har Silva lanserat de två nya högklassiga pannlamporna Discover och Explore 5 som jag går närmare igenom i detta inlägg.

Nya Silva Discover och Explore 5 är mer än bara en ljuskälla. De är kraftfulla, vattentäta och tåliga pannlampor som passar perfekt för löpning. Löpning ställer stora krav på komfort och pannlampornas förmåga att hålla sig tätt på huvudet och dessa två nytillskott är riktigt bra på detta område.

Silva Explore 5 – Kraftfull, vattentät och tålig pannlampa för löpning

Nya Silva Explore 5 pannlampa

Med sina 700 lumen och en brinntid på hela 50 timmar är Silva Explore 5 en stor uppgradering av den tidigare Explore-modellen, så om du gillat den är detta något att satsa på. Den har en tålig, dammtät och helt vattentät (enligt IP68-standarden) design som gör den till en optimal pannlampa för alla väderförhållanden vid löpning

Silva Explore 5 har funktionen Silva Intelligent Light med COB-LED som ger färre skuggor och bredare ljus på nära håll.

Med 4 ljusstyrkor med rött ljusläge som bevarar mörkerseendet och orange för bättre läsning av kartor passar den utmärkt också för orientering. Den har en låsfunktion och en stor av/på-knapp som är lätt att använda med en hand även till och med med handskar.

Den kommer med ett integrerat uppladdningsbart 2.0Ah Li-Ion-batteri och en USB-C-laddningskabel, samt en batteriindikator med 4 nivåer. Silva Explore 5 finns i färgerna svart, blått och gult.

Silva Discover – En dammtät och vattentålig pannlampa

Silva Discover pannlampa

Silva Discover är en tålig 500-lumen-lampa med 3 LED-ljuslägen i en dammtät och vattentålig (enligt IP65-standarden) design för tuffa förhållanden. Den har även ett brett och bekvämt pannband samt medföljande hjälmfäste.

Silva Intelligent Light har 3 ljusstyrkor och rött och orange ljusläge för läsning på nära håll i mycket mörka förhållanden. Den har låsfunktion och en stor av/på-knapp som även den är lätt att använda även med handskar och COB-LED för färre skuggor och bredare ljus på nära avstånd.

Denna finns i de två modellerna Discover och Discover Hybrid som båda har Hybrid Technology och är kompatibla med det uppladdningsbara Silva Hybrid Battery (medföljer Discover Hybrid). Denna lampa finns i färgerna svart, blått och gult och Discover Hybrid i svart. 

Silvas Smini Fly pannlampa vann tidigare i år ISPO Award för sin innovativa design och dessa två modeller är ytterligare ett exempel på den innovativa förmåga som Silva har i tillverkning av högklassiga pannlampor just nu.

Om du inte tidigare införskaffat en pannlampa så är det dags att göra det nu för den säkraste möjliga löpningen. Vid sidan av ett löparskor anpassade för vinterföre är detta ett absolut måste denna vinter!

More from Benny Sjölind
Mindre än 9 veckor kvar!
Det blev en ovanligt lång bloggpaus här på hela två dagar. Under...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *