Tankar om veckan som gick

träna på malta

Det är minst sagt annorlunda tider vi lever i. I de bästa av världar skulle jag ha mina nära och kära på besök här inom de närmaste månaderna och visa dem runt i mitt nya hem. Det blir ärligt sagt inte så mycket upptäckt på egen hand. Det mesta går åt till träning, simning och jobb när jag är ledig.

Denna vecka tog jag nämligen ut en semesterdag på fredag och även imorgon har jag en ledig dag. Som det är just nu finns det egentligen ingen orsak att spara på semesterdagar eftersom man aldrig kan veta när det blir aktuellt att slippa ut och resa igen.

Det finns vissa positiva tecken som tyder på att antalet smittade har minskat rejält under de senaste dagarna här på Malta. De som blivit smittade verkar också att ha återhämtat sig snabbt. Vi hade väldigt många nya fall under några veckor, men hittills är det endast 11 personer som avlidit till följd av coronan här på ön. Har vädret kanske någon inverkan på detta?

Minisemestern

Som egenföretagare finns det såklart mängder av arbete att ta itu med och därför blir det kanske inte samma avslappning som bland många andra när jag har semester. Jag har jobbat från morgonen under fredag, lördag och idag. Jag har bland annat sett till att uppdatera artiklar om trender inom herrmode och det snyggaste kläderna för män på nätet just nu.

Under eftermiddagarna och kvällarna har jag ändå sett till att njuta av livet.

träning på malta
Både idag och igår blev det 25 km löpning efter jobbet på morgonen.

Hur njuter jag då av livet här? Det mesta handlar om träning och simning när jag själv får välja. Men det är ändå inte så att jag på något sätt är någon träningsnarkoman. Om jag känner att jag är trött i benen eller vill göra något annat tar jag ledigt från träningen. Det är ingen skillnad om denna ledighet skulle räcka en hel vecka. Träning för mig är för tillfället endast ett verktyg för att må bra.

hur är det att leva på malta
Efter träningen blir det såklart alltid simning. Jag tror inte att jag någonsin kan blir trött på dessa två sysselsättningar. Jag älskar verkligen att aldrig behöva frysa under något av dygnets timmar.

Det kan tänkas att jag får andra värderingar när man slipper ut och resa och tävla i grannländerna igen.

Nu handlar dock mycket om att må så bra som möjligt och samtidigt lära sig så mycket som möjligt i jobbet. Jag konstaterade tidigare i veckan att det finns speciellt en sak som jag älskar med mitt jobb. Vi har flera SEO-experter på jobbet som ständigt ger mig tips om hur man blir bättre på att optimera content. De ger mig ofta tips på läsvärda artiklar inom ämnet.

Dessa artiklar läser jag innan jag går och sover, implementerar mina lärdomar i jobbet på våra många sajter och sedan går jag vidare och gör samma sak på min egen sajt.

Det är på det sättet jag tror alla borde lära sig. Att ha en egennytta med i spelet ger en helt annan dimension av motivation. Då finns verkligen hjärtat med och du ger ditt yttersta för att lära dig allt som finns att lära.

nöjesliv på malta
Det finns också ork till nöjesliv och dating kvällstid. Jag har verkligen längtat efter att ha någon att spendera de magiska kvällarna med här.

Men jobb är såklart bara en del av livet. Om jag själv skulle få välja skulle jag inte jobba alls. På det sättet är jag kanske inte en typisk Österbottnisk man. Jag behöver inte jobba för att må bra. Självklart bör det finnas målsättningar i livet och även något att sikta mot. Men jag känner ändå att livet här ger så mycket att det inte behövs så mycket annat än att bara vakna och gå ut i solen och njuta.

Tyvärr är livet rätt så dyrt här. Jag betalar 1050€ per månad i hyra för min lägenhet och äter också mycket ute. För detta behövs en viss mängd av inkomst för att inte behöva knapra på sina besparingar.

Men med alla lärdomar i bagaget har jag bra kontroll på läget och kan själv välja att jobba in de pengar jag behöver för att kunna lägga undan lite varje månad. Om jag endast hade mitt dagsjobb fanns inga förutsättningar att leva det liv jag lever. Då skulle man säkert få söka efter billigare boende och lämna bort en stor del av uteätandet.

Jag siktar såklart på att kunna köpa något så snart som möjligt här. Men innan dess behöver jag lära mig mycket mer om bostadsmarknaden här. Dessutom har jag för tillfället också andra att beakta i mitt liv. Min dröm är nämligen att i framtiden kunna flytta in med en tös i en lägenhet och då kan du inte endast tänka på egna behov.

inredningsbutiker på malta
Jag tänkte nästan glömma bort att jag spenderade halva min första dag åt att söka efter skrivbord och kontorsstol till mitt kontor på nedre våningen. Det var ändå ett rätt snabbt projekt. Jag tog en eCab ut till Birkirkara och efter en dryg timme var jag hemma igen med en ny stol och ett nytt bord. Det är riktigt snabbt och förmånligt att använda sig av eCabs för liknande ändamål. Du behöver bara beställa en lite större bil på hemvägen om du hittat något. Nu gick hela kalaset lös på 16€ för transport till och från Birkirkara och det lär ingen dö av.

Livet känns så bra som det kan göra just nu under omständigheterna. För två veckor sedan var det ett år sedan min bror dog och det kommer jag aldrig över. Men det finns helt enkelt inga andra vägar än att vara stenhård och inte låta känslorna styra. Allt fokus måste ligga på att sköta om hälsan och välmåendet. Börjar man tänka på det alltför djupt får man inte ens sovit.

Men kom inte dragandes med något religiöst i min närhet. Det är något som alla med vettet i behåll redan för länge sedan borde ha insett. Det finns ingen gud och det finns heller ingen speciell mening med livet. Du är själv din egen lyckas smed och ibland har du tur och ibland skiter det sig.

Det handlar om att hela tiden vara hungrig efter kunskap. Den som håller sig motiverad och ständigt har nya mål att sikta på kommer alltid att hålla sig ung i sinnet… så länge man håller sig frisk.

Gällande något helt annat…

En liten sidenote i sammanhanget. Det är med oro jag ser hur omvärlden förändrats under de senaste åren. Att USA har världens dummaste befolkning lär väl inte vara någon hemlighet, men oron består i att man också kan märka av en benägenhet hos många människor i de nordiska länderna att luta sig mot konspirationsteorier.

Det som jag speciellt reagerar på är att det är så många som tror sig veta bäst själv i dagens läge. Hur kan det ha gått så fel att så få förlitar sig på branschexperter längre?

Man behöver faktiskt inte ha en åsikt om allt. Ibland kan det vara en bra sak att förlita sig på de experter som ägnat sitt liv åt forskningen. Två dagar av intensivt studerande på Youtube gör dig inte smartare än dessa forskare.

Med andra ord är det inte med någon stor optimism jag ser på framtiden gällande kommande generationer. Det som jag kan se framför mig de närmaste månaderna är snarast ett inbördeskrig i USA. Skitstöveln Trump kommer aldrig att acceptera ett valnederlag och de som röstar emot honom kommer heller aldrig att acceptera fyra år till med honom i styret. Att vi har en skjutglad skara av Trumpsupporters drivande fritt i landet lovar inte gott.

Nåja, vi får hoppas på det bästa. Nu är det dags att avsluta veckan och förbereda sig på ännu en semesterdag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *