Joan Benoit Samuelson lär ut grunderna i mental och fysisk förberedelse inför ett maraton

maratonträning skolning online 2022

MasterClass, streamingplattformen där vem som helst kan lära sig av världens bästa inom ett brett spektrum av ämnen, meddelar nu att maratonmästaren Joan Benoit Samuelson kommer att hålla en kurs om löpares inställning.

Samuelson, som har decennier av erfarenhet av långdistanslöpning, kommer att dela med sig av sin filosofi och sitt förhållningssätt till löpning som gör att hon upptäcker nya saker om sig själv och återupptäcker glädjen med att springa varje gång hon snörar skorna.

Medlemmar kommer att få ta del av Samuelsons tips om teknik, förberedelser, målsättning och hur man hanterar skador för att få förtroende för sin egen fysiska förmåga. Samuelsons kurs finns nu exklusivt tillgänglig på MasterClass, där prenumeranter får obegränsad tillgång till alla 150+ instruktörer med ett årligt medlemskap.

Förberedelse inför ett maraton

Samuelson kommer att lära ut sina principer för att vara uthållig, lyssna på kroppen, återhämta sig från skador och visualisera sina mål. Från att hitta rätt par skor till andnings- och stretchingövningar till att logga minuter i stället för kilometer, kommer Samuelsons lektioner att hjälpa löpare på alla nivåer att nå och överträffa sina mål.

För att hjälpa medlemmarna att förbereda sig för ett maraton kommer Samuelson att ge vägledning om hur man genomför ett tre månaders träningsschema och bryter ner allt de behöver för att korsa mållinjen.

Som en hängiven idrottare som har lagt ner sitt hjärta och sin själ i sporten kommer Samuelson att dela med sig av sin metod för att navigera genom skador, övervinna hinder och göra tuffa beslut för att återställa sinne, kropp och själ för en starkare comeback.

Samuelson reflekterar över hur 1972 års Title IX-lagstiftning förändrade hennes karriär och öppnade en värld av möjligheter för kvinnor inom professionell idrott. Medlemmarna kommer att lämna kursen med självförtroende och inspiration för att omfamna den inkluderande och tillgängliga löpsporten med drivkraft, motivation och nyfikenhet.

Första kvinnliga olympiska mästaren i maraton

maratonträning online 2022

Samuelson är en amerikansk maratonlöpare och den första kvinnliga olympiska mästaren i maraton, som vann guldmedaljen vid de olympiska sommarspelen 1984 i Los Angeles. För att återhämta sig från en slalomskidolycka där hon bröt benet började Samuelson med långdistanslöpning i high school och blev hängiven sporten.

Hon vann Broderick Award som den bästa kvinnliga collegelöparen i USA 1979-80. Hon deltog i Boston Marathon 1979 och nådde sin tidigaste förstaplats och höll den snabbaste tiden för en amerikansk kvinna i det loppet på 28 år. År 1985 vann Samuelson sin sjätte maratontitel på första plats i Chicago Marathon, där hon fortsatte att hålla det amerikanska rekordet för snabbaste kvinna i 32 år.

Samuelson fick samma år det prestigefyllda Sullivan Award och Jesse Owens Award. I distanslopp som inte är maratonlopp har hon samlat på sig ytterligare sex segrar i det prestigefyllda Falmouth Road Race. År 1998 grundade hon Beach to Beacon 10K Road Race i sin hemstad Cape Elizabeth, Maine, för att ge tillbaka till en sport och ett samhälle som har gett henne så mycket. År 2008 blev Samuelson invald i United States Olympic & Paralympic Hall of Fame.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *