Snart lanseras Nikes omdesignade Zoom Fly 6 – Här är allt du behöver veta om skomodellen!

Nya Nike Zoom Fly 6 löparskor

Den nyligen omdesignade Nike Zoom Fly 6 sätter en ny standard som en högpresterande hybridsko för både träning och tävling. Den här skon är fullpackad med Nikes avancerade dämpningsteknik och kolfiberpläterade innovationer och ger oöverträffad komfort och energiåtergivning, vilket gör den perfekt för vardagsträning och för att uppnå personliga rekord på tävlingsdagen.

Jag själv tyckte att Nike Zoom Fly 5 var aningen intetsägande, med en något styv mellansula som inte riktigt ger någon respons vid väglöpning. Det är vid löpning på löpband som jag tycker att den skomodellen kom till sin rätt precis som jag nämner i mina tester av löparskor.

Det verkar som att Nike nu gjort flera omändringar i mellansulan när man nu lanserar den sjätte upplagan av skomodellen.

Lättviktsdesign för snabbhet

Nya Nike Zoom Fly 6 löparskor

En av de utmärkande egenskaperna hos Zoom Fly 6 är den betydligt lättare designen, som är minst 10% lättare än den tidigare versionen.

Viktminskningen, i kombination med en FlyPlate i kolfiber i full längd, bidrar till att ge optimal energiåtergivning i varje steg och driver löparen framåt med större effektivitet.

Förbättrad dämpning och energiåtergivning

Nya egenskaper på Nike Zoom Fly 6

Det är i den uppdaterade mellansulan som magin uppstår, vilket är något som åtminstone jag ser fram emot. Zoom Fly 6 har en kombination av Nikes egenutvecklade ZoomX-skum och SR-02-skum, vilket ger en mjukare och mer dämpad löpning.

ZoomX-skummet, Nikes lättaste och mest responsiva dämpningsmaterial, säkerställer att löpare får maximal energiåtergivning, vilket hjälper till att hålla toppfart under både långa träningspass och tävlingslopp.

Bättre passform och prestanda

Nike Zoom Fly 6 löparskor

Zoom Fly 6:s ovandel är designad för att återskapa känslan av tävlingsdagen under alla träningspass och är tillverkad av vävd mesh i två lager. Detta material ger en strumpliknande passform och erbjuder komfort utan att kompromissa med andningsförmåga eller hållbarhet.

Den omdesignade yttersulan, med ett tunt men hållbart lager av gummi, säkerställer grepp och dragkraft på olika ytor, vilket förbättrar den totala prestandan.

Innovation inspirerad av idrottare

Nike Zoom Fly 6 löparskor yttersula

Nikes elitidrottare, inklusive maratonlegenden Eliud Kipchoge, spelade en viktig roll i utvecklingen av Zoom Fly 6. Kipchoge testade skon på både asfalt och grusvägar runt sitt hem i Eldoret, Kenya.

Hans feedback bidrog till att finjustera skons balans mellan komfort, skydd och energiåtergivning, så att den är idealisk för både träning och tävling.

Nike Zoom Fly 6 löparskor

För att fira Kipchoges långvariga relation med Nike och hans otroliga karriär har designteamet skapat en specialutgåva av Zoom Fly 6. Denna utgåva hämtar inspiration från de ikoniska röda lervägarna i Kenya, där Kipchoge har tränat i årtionden.

Nike Zoom Fly 6 lanseringsdatum

Nike Zoom Fly 6 lanseringsdatum

Nike Zoom Fly 6 kommer att finnas tillgänglig globalt den 1 november på nike.com och hos utvalda återförsäljare. Dessutom kommer Kipchoges specialutgåva att släppas i början av december.

Nike Zoom Fly 6 egenskaper:

Vikt:
282 gram (10% lättare än den tidigare versionen.)
Mellansula:
FlyPlate i kolfiber i full längd för optimal framdrivning.
Dämpning: 
Nike ZoomX- och SR-02-skum för maximal energiåtergivning.
Ovandel:
Vävd mesh i två lager för en mjuk, strumpliknande passform.
Yttersula:
Lättviktigt, slitstarkt gummi för bra grepp.
Tillgänglighet:
Lanseras globalt den 1 november, med en specialutgåva som kommer i december.
Tags from the story
More from Benny Sjölind
Dagens långlänk och sammanfattning av förra månaden
Veckans distanspass bestod av en långlänk på 27 km. I och med...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *