Snart kommer nya Icebug Arcus 2 BUGrip GTX för vinterlöpning

Icebug Arcus 2 BuGrip GTX recension

Snart är vintersäsongen här och det är många som börjar leta efter löparskor mot halka och vattentäta löparskor. Inom detta område kommer snart en intressant nyhet från svenska Icebug när den andra modellen av dubbskon Arcus BUGrip lanseras.

Det märks att vattentäta löparskor är en allt hetare trend bland löparskor. De flesta märken lanserar just nu Gore-Tex modeller av sina storsäljare bland löparskor och detta har med åren blivit allt vanligare.

Svenska Icebug är rätt unik inom området eftersom man inte endast satsar på vattentäta löparskor, utan man har även ett oerhört bra utbud på löparskor med dubbar. Detta är ett område som rätt få andra märken av förståeliga skäl inte satsar så mycket på – marknaden är trots allt rätt begränsad då det gäller löparskor mot is och halka.

Nya Icebug Arcus 2 BUGrip GTX löparskor

Nya Icebug Arcus 2 BUGrip GTX löparskor

En av Icebugs nyaste löparskor med isdubbar är Arcus. Denna modell blev snabbt en favorit bland många löpare när den kom ut på marknaden för sin goda dämpning och stabila grepp. Därför får modellen nu också en uppföljare när Icebug Arcus 2 BUGrip GTX inom kort kommer ut på marknaden.

Här är mer om egenskaperna på den nya skmodellen.

Icebug Arcus 2 BUGrip GTX egenskaper

Icebug Arcus 2 BUGrip GTX egenskaper

Icebug Arcus 2 BUGrip GTX har ett vattentätt GORE-TEX®-membran som gör skon helt vattentät. Detta membranet är även helt integrerat i ovandelen, något som gör skon ovanligt mjuk och följsam i jämförelse med andra löparskor på marknaden med membran.

Redan nu kan jag på baser av mina tester slå fast att detta är en av de bästa löparskorna på marknaden för vintern 2024. I mellansulan finns även det innovativa materialet Super C Foam, som känns både mjukare och tåligare än en traditionell EVA-mellansula. Detta har samtidigt en väldigt låg vikt och hög komfort.

Sulan har tagits fram för att minska tryck på häl och framfot och i stället ge ett effektivt driv framåt med en lätt rocker-geometri. Detta resulterar i ett bra framåtdriv i löpsteget och en skön löpkänsla. Med andra ord verkar det som att man lärt sig från tidigare modell som hade sin största svaghet i framåtdrivningen.

Under sulan hittar man 13 BUGrip-dubbar, som är något av Icebugs kännetecken med sitt utmärkt grepp och hållbarhet. Om du använt Icebugs löparskor tidigare så vet du att dessa håller från säsong till säsong utan att nötas ut i förtid – definitivt en av de största fördelarna med Icebugs löparskor med isdobbar.

Icebug Arcus 2 BuGrip GTX grepp

Jag sparar ytterligare en fördel med skorna till sist. På denna modell har tåboxen breddats och det gör skomodellen ännu lämpligare för löpare med breda fötter. Väldigt bra för löpare som mig som behöver mycket tåutrymme på grund att jag lider av Mortons Neurom.

Icebug Arcus 2 bugrip gtx bredd

Modellen finns både i svart och oliv/terracotta. På basen av övriga recensioner av andra testlöpare verkar det också som att även de gillar vad de sett hittills. Snart finns den alltså till försäljning på Icebugs hemsida.

Detaljer på nya Icebug Arcus 2 BUGrip GTX

Tags from the story
More from Benny Sjölind
Skotest: Asics Gel-DS Trainer 18
Den nyaste versionen av Asics Gel-DS Trainer som just kommit ut på...
Read More
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *