Morgonpass med fart

Fredagen är min absoluta favoritdag även som ledig. På fredagarna brukar jag köra morgonpass även när jag jobbar, men då startar jag oftast så tidigt som kl. 5.30 eller 6.00. Nu har jag möjlighet att sova ut lite längre och påbörja mitt morgonpass när jag känner för det. Idag startade jag hemifrån runt 8.30-tiden.

Även som utpräglad morgonmänniska gillar jag att få ta det lite lugnare och vakna till ordentligt innan jag ger mig iväg. Det gör att morgonstyvheten i ryggen hinner ge med sig och även i övrigt känns det betydligt bättre i kroppen när jag får ta minst en timme på mig innan jag ger mig iväg.

Idag började jag med att först springa den 2 km långa sträckan till gymmet. Där blev jag dock tvungen att vara lite effektivare än vanligt då jag beställt klippning redan till 11.15. Jag hann ändå få till ett helt hyfsat styrkepass på de drygt 45 minuterna som jag var där. Jag gillar att köra styrketräningen i form av en så kallad cirkelträning med kort vila mellan serierna och repetitionerna. Men då det gäller styrketräningen måste jag nog börja fokusera mer och inkludera andningen mer i övningarna. Därför är det bra om man inte har några tider att passa då man är på gymmet.

Eftersom jag även hade rätt lite tid på mig för mitt löppass var jag även där tvungen att köra på i bra fart. Sedan jag körde igång på allvar förra veckan har det mest blivit lugna distanspass på över 5 min./km. Nu ökade jag på takten och snittfarten landade denna gång på 4:45 min./km över den 10 km långa sträckan som jag sprang idag.

PicsArt_1414154357451

Igår blev det en dag med shopping då även Heidi var ledig. Det känns väldigt lyxigt att kunna göra det även på en vardag. Tyvärr uteblev det planerade, gemensamma löppasset igår och ersattes av en vilodag. Denna tid på året kan man ännu unna sig minst en vilodag i veckan utan att få alltför dåligt samvete.

PicsArt_1414154260452

En kaffepaus på Café de Paris.

första snön 3

När jag steg utanför dörren på morgonen idag hade det snöat rätt duktigt. Jag är inte alls så förtjust i snö och kyla. Det går nog helt bra så länge man är ledig och kan träna dagtid, men efter årsskiftet när man igen blir tvungen att träna i mörkret kommer det säkert att bli betydligt tuffare. Men då är vi ju å andra sidan på väg mot ljusare tider igen. 🙂

Nu är det snart dags att kliva på löparbandet igen. Nedan lite inspiration från några som verkligen kan dethär med löpning.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *