Tröskelpass 10 km

Det är ingen tvekan om att jag börjar vara i bra form. Idag kunde jag utan desto större ansträngning köra ett tempopass på 10 km på 38 minuter och 37 sekunder. Det var visserligen på löpband, men känslan är ändå att det inte är något större fel på formen såhär några veckor innan Paris Marathon.

Det enda problemet som jag har just nu är som bekant mina ljumskar. Jag har fruktansvärt ont vid lugnare löpning och under uppvärmningen tar det alltid ett bra tag innan jag kommer igång och kan springa som normalt.

Imorgon har jag vilodag och dessutom har jag tid till en så kallad Tecar-terapi. Jag var på samma behandling för några veckor tillbaka och då kändes det riktigt bra efteråt. Vi får hoppas att denna behandling tillsammans med formtoppningen gör så att smärtorna helt försvinner innan maratonloppet.

tempopass 20.3.2014

Dagens tröskelpass. Först uppvärmningen på 3 km, sedan 10 km tempo och till sist några km nedjoggning.

distanspass 19.3.2014

Igår körde vi ett återhämtande distanspass på drygt 16 km.

PicsArt_1395340324050

Dagens mellanmål. Lite ”rawfood” stänger.

intyg

 

Jag har förstått att några av ni som följer min blogg också tänker springa Paris Marathon. Till er kan jag påminna om att ni skall minnas att få detta läkarintyg ifyllt av en läkare, eftersom man inte får starta utan detta. Jag var och hämtade upp mitt förra veckan. Nu skulle det bara gälla att minnas att ta med det…

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *