Intervaller 7x1000m+1×800 m

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponShare on LinkedInShare on Google+

Idag var det dags för ett intervallpass i Botniahallen. Jag har haft lite kÀnningar av en förkylning de senaste dagarna och var lite osÀker över min form för dagen. Största problemet för mig nÀr börjar ÄterhÀmta mig frÄn en förkylning Àr att veta nÀr jag Àr i sÄdant skick att jag duger till att trÀna eller framförallt hur hÄrt jag kan trÀna. Oftast rÀcker det med en dag för att bli sÄ pass frisk att man kan trÀna igen, men att köra riktigt hÄrda trÀningar för nÀra inpÄ en förkylning kan ibland locka fram obehagliga reaktioner under ett pass. FrÀmst dÄ i magen.

IgÄr hade jag en vilodag pÄ grund av förkylningen och Ätminstone till en början mÀrktes den extra vilodagen. Jag hade nÀmligen lite svÄrt att hÄlla tillbaka farten pÄ uppvÀrmningen och drog 2 km pÄ 7:20, varav den första kilometern pÄ 3:52 och alltsÄ den andra pÄ strax under 3:30.

Idag var planen att dra sĂ„ mĂ„nga tusingar jag bara klarade av, med ett max-tak pĂ„ 10 stycken. Det blev till slut 7x1km och ett 800 meters lopp. Första gick pĂ„ 3:24 och andra pĂ„ 3:27, men sedan fick jag vĂ€ldiga problem med den rinnande nĂ€san. Även i övrigt kĂ€nde jag att kroppen inte var med till 100 % dĂ„ jag inte riktigt hann Ă„terhĂ€mta mig tillrĂ€ckligt under mellanjoggningen mellan tusingarna.

Med facit i hand skulle det ha varit bĂ€st att köra enligt samma upplĂ€gg som jag brukar göra pĂ„ löparmatta, dvs. sĂ„ att jag börjar lĂ„ngsammare och ökar sĂ„ att den sista tusingen Ă€r den hĂ„rdaste. Nu blev de resterande fem istĂ€llet allt lĂ„ngsammare; 3:29-3:31-3:35-3:39-3:40. Inget dĂ„ligt tempo och bĂ€ttre Ă€n vad mitt mĂ„ltempo pĂ„ dessa typ av intervaller egentligen skall vara för att sikta pĂ„ en tid under 2:40 pĂ„ maraton. Åtminstone denna tidpunkt pĂ„ sĂ€songen.

Den sista 800 metern försökte jag dra sÄ avslappnat som möjligt och landade pÄ 2:45. Jag avslutade med en nedjoggning pÄ 3 km. Totalt blev det 15,6 km idag om man rÀknar med mellanjoggningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *