9×1000 m. pĂ„ löpband

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponShare on LinkedInShare on Google+

Veckans andra kvalitetspass drog jag i form av intervaller pÄ löpband i Wasa Sports Club. Med tanke pÄ att jag just kommit igÄng med löpningen igen mÄste jag sÀga att jag Àr rÀtt förvÄnad över att min uthÄllighet ÀndÄ ligger pÄ en sÄpass bra nivÄ som den gör i dagslÀget.

Jag började passet med en lugn uppvÀrmning pÄ 3 km innan jag drog en första kilometer pÄ en tid strax under 4 min./km. De följande intervallerna drog jag sedan pÄ farter strax över 3:30/km, med de tvÄ snabbaste pÄ 3:28/km och den lÄngsammaste pÄ 3:38/km.

Lutningen pÄ löpbandet hade jag stÀllt in pÄ 1,3 %. Joggvilan körde jag idag pÄ 1:30 mellan intervallerna. Totalt fick jag ihop 15,2 km löpning under kvÀllens intervallpass.

Med tanke pÄ att jag sÄ sent som förra veckan just och jÀmt haltade mig igenom 3 km i ren smÀrta fÄr man sÀga att detta var ett steg i rÀtt riktning.

Nu Àr planen att jag imorgon skall köra Ätminstone ett pass av alternativ trÀning i form av vattenlöpning innan jobbet. Om ork finns efter jobbet skall jag försöka fÄ ihop en timme pÄ spinning/motionscykel pÄ kvÀllen.

2 Comments

 • Staffan Dahlgren skriver:

  Som sagt, för att nyligen knappt kunna springa alls verkar du ju vara i strÄlande form, dina Ättahundringar har ju sett bra ut, loppet i Barcelona, Àr det halvmara?

  • Bennysjo skriver:

   Ja, överraskande bra har det gĂ„tt den senaste veckan trots att jag Ă€nnu kĂ€nner lite av skadan. Jag har legat en bit över mina normaltider pĂ„ intervallerna, men det verkar inte som att flĂ„set skulle ha tagit sĂ„ mycket stryk som förvĂ€ntat under mitt uppehĂ„ll. Även löpsteget verkar fungera helt ok trots löpvilan.

   Problemet Àr att det Àr svÄrt att veta hur mycket jag skall vÄga belasta benet i nulÀget och jag drar dÀrför varannan dag alternativ trÀning.

   Loppet i Barcelona Àr ett helt maraton, men jag siktar inte pÄ att springa hela maran trots att jag nog kommer att stÀlla mig pÄ startlinjen om jag Àr frisk. Loppet fÄr bli lite av ett test inför Stockholm Marathon och jag hoppas att Ätminstone kunna springa halva strÀckan i hyfsad fart.

   Eftersom jag siktar pĂ„ 2:45 i Stockholm skulle det vara ett utmĂ€rkt tillfĂ€lle att nöta in den rĂ€tta farten redan i Barcelona eftersom det finns farthĂ„llare Ă€nda ner till dessa tider…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *